CICLE DE L’AIGUA: LES SET DIFERÈNCIES

CATALUNYA NECESSITA ELS CONSELLS DE CONCA, NO UNA TAULA DE GESTORS

A les darreries de l’any 2010 el Govern de la Generalitat, desprès d’un acord adoptat per unanimitat al Parlament de Catalunya, va aprovar el primer Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya (PGDCFC) per al període 2010-2015. Un cop aprovat pel Govern aquest primer Pla, s’havien de constituir els Consells de Conca a les Conques Internes de Catalunya i a la “Part Catalana de la Conca de l’Ebre”, sense oblidar la Garona, conca compartida amb l’estat francès. Haurien estat un punt permanent i periòdic de participació social i alhora de descentralització real de l’ACA.[i]

Infografia. Com es gestiona el cicle de l’aigua.

 

Els consells de conca no s’han fet i  l’ACA ha presentat el passat 18 de gener  la taula sectorial del cicle integral de l’aigua, un espai de diàleg per a “millorar la gestió de l’aigua i el sanejament a Catalunya”.

 

 

Nosaltres reivindiquem els consells de conca, no una taula de gestors i, per mostrar amb un exemple  irònic com de naïf i inconsistent és aquesta visió que ens volen transmetre, us animem a buscar les set diferències entre la infografia  del cicle de l’aigua que acompanya la nota de premsa de la Generalitat i el nostre dibuix.

La solució, aquí

Sort que hi ha gent que encara treballa fixant-se en com estan les coses realment . Hem trobat una altra visió del cicle de l’aigua ben senzilla, molt més real, a la web

                                                                                                                                                                                                Autor infografia: Narcís Prat

http://cientificsinstitut.blogspot.com/2011/04/cicle-de-laigua.html#comment-form

[i] Estatuts de l’ACA 2009/ Article 15/ Els consells de conca

15.1 Els consells de conca són els òrgans col·legiats de participació pública en l’elaboració dels instruments de planificació hidrològica i en el seu seguiment i en la gestió de l’aigua per part l’Agència Catalana de l’Aigua, que s’estableixen per a cadascun dels àmbits territorials establerts en l’annex d’aquests Estatuts.

15.2 En l’àmbit de la part catalana de les conques compartides els consells de conca desenvolupen les seves funcions sens perjudici de les funcions que cora altres òrgans de les Confederacions Hidrogràfiques.

 

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en ACA, Agricultura, Contaminació, Distribució mail list, DMA Directiva Marc de l'Aigua, Dret humà a l'aigua i al sanejament, Especulació urbanística, Exemples, Participació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a CICLE DE L’AIGUA: LES SET DIFERÈNCIES

  1. Em sembla bé que utilitzeu el meu dibuix del cicles de l’aigua, en tot cas si fessiu esment del autor us ho agrairia.
    S la web del FEHM podeu trobar molt més material.
    Els Consells de Conca eren al primer pla del tripartit. CiU els va treure. I dins de l’ACA encara hi ha els que no els volen i els bloqueigen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.