COL·LABORAR AMB LA CIÈNCIA: CIÈNCIA CIUTADANA?

Eines que tenim a mà per  col·laborar, aprendre i passar una bona estona: Floodup i Llegim el riu. Notes sobre la Diplomàcia Científica.

Floodup És una  app  que et permetrà veure i compartir, en temps real, observacions d’inundacions i els seus efectes. També podràs aportar informació sobre altres fenòmens relacionats, llocs que poden estar en risc, testimonis d’inundacions històriques, infraestructures significatives o punts emblemàtics en relació amb les inundacions.

Captura del mapa floodup

La informació recollida mitjançant aquesta app es podrà consultar en aquesta mateixa app o a la pàgina web del projecte FLOODUP (www.floodup.ub.edu). Aquesta informació és molt valuosa perquè els investigadors disposin de dades de l’impacte, la percepció i la resiliència davant les inundacions en el territori. A més, és beneficiosa per a tots, ja que incrementa el nostre coneixement dels riscos naturals al territori.

Aquesta app també ofereix pautes didàctiques per saber més coses sobre aquests riscos, consells de prevenció i enllaços per ampliar-ne la informació. floodup és una aplicació desenvolupada pel Grup d’Anàlisi de situacions Meteorològiques Adverses (GAMA) del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona. Aquesta aplicació s’emmarca dins del projecte de mobilitat de la Universitat de Barcelona.

Sistemes: Android i iOS7  Descàrrega:

Apple Storegoogle_play

 

Llegim el riu és un projecte que es fonamenta en la ciència ciutadana  a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals, Anoia i Cardener, per afavorir el coneixement d’aquest espai i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Està impulsat i coordinat per la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

La iniciativa  promou punts d’innovació social creats a les biblioteques mitjançant comunitats de persones usuàries que treballen en l’estat hidrològic i ecològic d’un riu. Llegim el riu se centra en el coneixement de la qualitat de l’aigua del Llobregat i dels seus afluents a la seva àrea d’influència, la qual cosa ha de permetre la generació de noves dades, la recerca i la interpretació de la informació. Fa poc a Martorell vam participar-hi i aquí teniu els documents: el mapa, el dossier pels participants i l’enquesta

Què és la “Diplomàcia Científica”?

Digues “ciència” i entra

La Diplomàcia Científica és una nova disciplina que combina la ciència, la tecnologia i les relacions internacionals per abordar els objectius comuns del món, contribuir al desenvolupament econòmic i promoure l’entesa entre països, regions i societats.

Des d’una perspectiva global, el CREAF treballa per trobar solucions científiques i pràctiques als reptes que tenen a veure amb el medi natural, l’ús de la terra, la biodiversitat, els recursos o els cicles dels nutrients, per posar alguns exemples. Tots són urgents i a gran escala, així que també des de la recerca, el diàleg i la cooperació el CREAF vol aportar valor a la Diplomàcia Científica i Ambiental.

http://blog.creaf.cat/coneixement/diplomacia-cientifica-digues-ciencia-entra/

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Cabals, Contaminació, Distribució mail list, Eines, Exemples, FEHM (Freshwater Ecology, Formació, Inundacions, Investigació i recerca, LLobregat, Martorell, Participació, Pluja, Rescloses, Rieres, Universitats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.