A l’ALT LLOBREGAT la Plataforma Anti-incineradora de Cercs han convocat una mani i posat una denúncia:
Al Baix Llobregat, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’ha fet ressò de la concentració a Gavà
La concentració de dissabte passat contra el Pla de Ponent a Gavà va resultar un èxit de convocatòria de la plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent i va aconseguir un gran ressò en els mitjans de comunicació.
Aquesta mobilització ja estava prevista per al mes de març, però l’estat d’alarma per la COVID-19 va obligar a ajornar-la. Per això, els organitzadors van insistir en tot moment a les persones convocades que fessin ús de les mascaretes, que mantinguessin entre elles la distància de seguretat de metro i mig i també els van proporcionar gel protector per rentar-se les mans.
Els càlculs sobre el nombre de manifestants oscil·len al voltant de les 700 persones, cent amunt cent avall, però l’important va ser la resposta ciutadana activa a la convocatòria de protesta per un pla que preveu la construcció d’uns 5.000 pisos en un indret que és el darrer connector verd entre el parc natural del Garraf i el delta del Llobregat.
Aquesta oferta d’habitatge nou a Gavà, a més, permetria un augment potencial d’uns 12.000 habitants, en uns moments que ni la demanda i ni les previsions d’evolució de la població justifiquen una operació d’aquestes característiques.
Com és sabut, el manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet demana l’aturada de tots els plans urbanístics que representen una ampliació del sòl urbà i una moratòria de dos anys per reflexionar de manera democràtica i participativa sobre el model territorial i urbà al Baix Llobregat. A més a més, en aquests moments l’Àrea Metropolitana de Barcelona debat el futur Pla Director Urbanístic (PDU), que permetria superar el planejament vigent, aprovat abans dels ajuntaments democràtics, a finals dels anys 70 del segle passat.
En la concentració de dissabte a Gavà, els manifestants van reclamar que els ajuntaments afectats prioritzin les millores dels sectors urbans, en lloc de la seva expansió, i van anunciar que impulsaran una consulta ciutadana perquè la població opini sobre el Pla de Ponent.
I l’ al·legació presentada per la gent del Bages a la concessió de l’aigua de la depuradora de Manresa a ICL, ha tingut ressó a TV3 i a l’agència de notícies ACN
ICL vol el 80% de l'aigua que surt de la depuradora de #Manresa per al seu ús privat i industrial. Per l'empresa el projecte és clau per garantir la seva "viabilitat", però els ecologistes han posat el crit al cel https://t.co/yS889g1gyj pic.twitter.com/CX60BRGV58
— ACNcatcentral (@ACNcatcentral) October 2, 2020
Per si voleu signar:
“Necessaria per la viabilitat de l’empresa”, això és el que els interessa i el que diuen després que l’empresa garantirà que es compleixin els requisits, ja no és creible. Estem tipes de paraules que només serveixen per quedar bé i aconseguir el que volen. Qui ho vigilarà?