2022 , Predir el futur?

És impossible predir el futur, i més encara situar les previsions en un dia o un any concret.  Més enllà del Llobregat, més enllà de l’aigua dels rius i l’aigua del nostre país com a símptoma i exemple de la vida que s’hi fa, de la vida que volem… Més enllà de l’aigua avui hem mirat el nostre món en conjunt.

Volem parlar, doncs del col·lapse del sistema capitalista  que és a prop, encara que no sigui present en els mèdia, i que és tan real com ho és a la  famosa pel·lícula  la caiguda del cometa, encara que no puguem predir el dia i la hora. El col·lapse del sistema capitalista és irreversible, bé sigui en forma de procés o bé passi en un moment concret.  Per parlar-ne, hem buscat unes paraules autoritzades que ens poguessin ajudar i no se’ns ocorre res millor que la xerrada que Carlos Taibo va fer a la Universitat de la Pau  del 8 al 14 de juliol passat. Us recomanem que l’escolteu amb calma, ens atrevim a dir que s’aprèn més escoltant-lo que llegint cent tuits . Per descomptat, hi estem totalemt d’acord.

Ens sembla molt interessant que Carlos Taibo posi en valor  els aspectes positius del col·lapse, començant per la des-jerarquització, la ruralització i l’autonomia local  i que dediqui una bona estona de la seva xerrada a parlar de quins poden ser els trets d’aquesta societat post-capitalista així com en avisar-nos de les reaccions perilloses que poden aparèixer.

Bon any, doncs, des de la  TAULA DEL LLOBREGAT, un projecte que també vol ser vostre.

 

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Col·lapse, Decreixement, Distribució mail list, Emergència Climàtica, Energies renovables, Jornades, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.