AQÜÍFERS I CLIMA

Noam Chomsky alerta del moment actual en aquest canvi climàtic que vivim: “Ens acostem al moment en el qual ens podem anar acomiadant els uns dels altres” “Si arribem a aquests punts d’inflexió” sobre el canvi climàtic, “bàsicament ens podem anar acomiadant els uns dels altres”,

El moment actual que vivim a tot el món genera molts dubtes i, per a tractar d’entendre  què passa, Andrea Ropero entrevista en L’Intermedi al filòsof i activista Noam Chomsky. Als seus 93 anys ha viscut la Segona Guerra Mundial, la Guerra Freda i altres conflictes bèl·lics recents protagonitzats pel seu país, els EUA, com l’Iraq o l’Afganistan. Preguntat sobre el desafiament global del canvi climàtic, Chomsky ho té clar: “Tenim una finestra d’oportunitat molt estreta per a resoldre els problemes i frenar la destrucció del medi ambient”. “Si arribem a aquests punts d’inflexió, que són irreversibles, bàsicament ens podem anar acomiadant els uns dels altres”, adverteix Chomsky, que alerta que “ens estem acostant moltíssim a aquest moment”.

ESPECIALMENT, ENS INTERESSA LA SITUACIÓ DE L’AIGUA I PER AIXÒ DIFONEM LA CRIDA DE GREENPEACE:

El 44% de les masses d’aigua subterrània a Espanya es troba en mal estat, segons els documents d’elaboració dels plans hidrològics de tercer cicle (2022-2027) presentats per les Confederacions Hidrogràfiques. Això significa que Espanya ha incomplert ja el termini de 2015, el de 2021 i corre un alt risc d’incomplir en 2027 els objectius ambientals fixats a la Directiva Marc de l’Aigua, últim termini excepte casos molt determinats  en els quals podria  acollir-se a una pròrroga o a objectius menys rigorosos. En el 19% de les masses d’aigua subterrània ja es dóna per fet que no es compliran. No s’espera que es pugui aconseguir el bon estat fins dins d’una dècada o més. Per al 8% de les masses es dóna un termini a 2039 i més enllà.

MAPA INTERACTIU PER A CONÈIXER L’ESTAT DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES:

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en ACA, Aigua subterrània, Aqüífers, Col·lapse, Contaminació, Distribució mail list, DMA Directiva Marc de l'Aigua, Eines, Emergència Climàtica, Formació, Futur de l'aigua (2022-2027), Multimèdia, Sistemes Naturals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.