Fer de pagès@, avui

Catalunya ha perdut prop de 5.000 pagesos els darrers  deu anys.  Menys de l’u per cent de la població de Catalunya es dedica a l’agricultura. I, encara, molta d’aquesta població  treballa per multinacionals i/o per a l’exportació. No produïm els aliments que necessitem i per poder alimentar amb els nostres recursos  la  nostra població a Catalunya o a Espanya, es necessiten canvis estructurals molt forts. Un tema prioritari -segons el nostre criteri- donat  el context de crisi climàtica i energètica on  estem entrant.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/la-pagesia-que-ve/video/6182009/

30 minuts va dedicar-hi ahir un excel·lent reportatge, que hem enllaçat aquí. Us animem ,també, a escoltar amb atenció  la conferència “Pagesia i sobirania alimentària, eixos de la transició ecosocial” que Martina Marcet,  ramadera agroeecològica, va fer en l’acte de lliurament dels premis d’economia social i solidària 2022, i que  us enllacem aquí sota:


Podreu escoltar  aquestes paraules: “Ja fa  temps que vivim en un esfondrament del món tal com l’hem conegut els darrers dos-cents  anys”.. “vinc a parlar parlar de la situació crítica en què es troba el sector primari al nostre país”…”unes condicions que estan  destruint la poca sobirania alimentària que tenim com a territori”… “amb productors que treballen de manera precària”… “els productes agroeecologics estan infinitamen menys subvencionats que la resta del mercat”… “exceptuant el cas del vi la majoria de projectes  són d’una fragilitat extrema”… “hi ha una creixent especulació sobre l’alimentació”… “faré  una llista de  propostes!

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Agricultura, Alimentació sostenible, Assemblees, Col·lapse, Cooperativisme, Decreixement, Distribució mail list, Economia social i solidària, Emergència Climàtica, Exemples, Formació, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.