Avís als alcaldes

AVÍS de SOS BAIX LLOBREGAT I L’HOSPITALET                  (ens hi adherim com a Taula!)

Els propers  anys, els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i l’Hospitalet tindran la darrera  oportunitat per a adoptar les decisions que estiguin al seu abast i que puguin contribuir a evitar els pitjors efectes de la crisi climàtica. Aquest missatge, a mode d’avís, l’ha adreçat avui mateix SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet als 31 alcaldes i alcaldesses de la comarca i de l’Hospitalet, elegits o reelegits encara no fa deu dies.

En el missatge, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet recorda a les alcaldesses i els alcaldes que caldrà adoptar aquestes decisions “aviat, a nivell global i a nivell local simultàniament, com han explicat les Nacions Unides” i que “al Baix Llobregat i a l’Hospitalet farà falta un esforç encara més gran, perquè la densitat de població i els índexs de contaminació i degradació ambiental del nostre entorn arriben a uns nivells molt pitjors que la mitjana.”

Entre les decisions que cal adoptar, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet demana revisar de cap a peus el projecte de Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) i fer una reorientació total de l’urbanisme, que deixi enrere definitivament el Pla General Metropolità (PGM) de 1976, encara vigent, expansiu, que ja no s’ajusta a les necessitats actuals de la societat ni del territori.

El PDUM afecta els 23 municipis baixllobregatins que pertanyen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però els plans urbanístics expansius impulsats per l’especulació amenacen tota la comarca i, per això, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet demana als màxims responsables dels ajuntaments que, amb les decisions que prenguin, aturin la contribució negativa de l’urbanisme a la crisi ambiental, transformin el sector de l’habitatge en un servei públic, qualifiquin com a no urbanitzables els espais de creixement urbà encara lliures, impulsin l’agricultura –i, sobretot, el Parc Agrari del Baix Llobregat–, reverteixin els impactes negatius de l’economia sobre l’entorn natural i facin una aposta ferma per la redistribució de la riquesa i la justícia social, com a eixos vertebradors de les polítiques públiques.

LA JORNADA ÉS A PUNT!!!Abans, però, cal que els ajuntaments obrin un debat ampli per decidir socialment un model urbanístic i territorial  que prioritzi la qualitat de vida i la conservació de la natura i el paisatge. Finalment, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet recorda als batlles i batllesses que els motius de preocupació són cada vegada més grans i que, per tant, “l’exigència que els ajuntaments estiguin a l’altura de les circumstàncies també serà cada vegada més gran”.@SOSBaixiLh  demanem aturar el creixement urbanístic i turístic en àrees sensibles com el litoral català i la Cerdanya

Actualment, hi ha aprovat un macropla a l’AMB anomenat #PDUM, que suposarà la construcció de 250.000 habitatges els propers 25 anys i afectarà irreversiblement els darrers espais naturals i agrícoles de l’àrea metropolitana de #Barcelona.

SOS ha  creat un grup de treball per elaborar les al·legacions i us animem a posar-vos-hi en contacte a través de l’adreça de correu electrònic habitual,  [email protected]. Si també voleu presentar al·legacions en nom vostre, podeu fer-ho fins el 30 d’octubre de 2023 a través del lloc web https://www.amb.cat/ca/web/amb/seu-electronica/tramits/detall/-/tramit/al-legacions-al-document-de-l-aprovacio-inicial-del-pla-director-urbanistic/15279104/11696


[COMUNICAT ZEROPORT ] Presentem al.legacions al Pla Director Urbanístic de la terminal logística intermodal del Port de Barcelona, que són una esmena a la totalitat del pla. Es tracta d’un projecte obscur per fer una ampliació “sostenible” del Port, que ha de comportar més megainfraestructures per continuar trinxant el valuós delta del Llobregat, el qual ja es troba sota el ciment en un 60%.

A continuació, podeu llegir un fil de 9 piulades que explica breument en què consisteix el pla i els seus principals perills i mancances.

 

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Al·legacions, AMAP, Assemblees, Baix Llobregat, Col·lapse, Decreixement, Delta Llobregat, Distribució mail list, Economia social i solidària, Especulació urbanística, Hospitalet, ICL, Jornades, LLobregat, OAT, Participació, PEMB Pla estratègic Metropolità, ProuSal, Runams, Sallent, Sistemes Naturals, Sos Baix Llobregat i l'Hospitalet, SOSBAIXLLOBREGAT, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.