DISSABTE, AL BAIX LLOBREGAT! i més notícies…

ASSEMBLEA de la PLATAFORMA BAIX LLOBREGAT I L’HOSPITALET:

6 de novembre de 2021, a l’📍Ateneu Santboià, a l’avinguda Maria Girona, 2, de Sant Boi de Llobregat

Des  de les 10 h, fira d’entitats,  amb les paradetes de les associacions i col·lectius que vulguin participar-hi.

A les 11 h, tres tallers simultanis:

 • L’urbanisme i l’habitatge. Per un nou model territorial i una reorientació total de l’urbanisme metropolità. Amb Jordi Romero Sabí, arquitecte, Quim Roca (Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet de Llobregat), Martí Aguilà i Recha (PAH Cornellà de Llobregat), moderat per Isis Sanpera (Salvem l’entorn de la Colònia Güell).
 • La sostenibilitat alimentària i el Parc Agrari. Amenaces i reptes de l’agricultura al Baix Llobregat. Amb Olivier Chantry (Unió de Pagesos) i representants d’altres d’experiències de producció agrària al Baix Llobregat, moderat per Tona Mangues (Bicibaix).
 • Els espais naturals i l’aeroport. Hem aturat l’ampliació. I ara, què? Amb Ariadna Cotén i Joan Manel del Llano (Zeroport), moderat per Elena Idoate (Ni un pam de terra).

⏲️ De 12.30 h a 14.30 h, assemblea oberta  amb una breu presentació dels resultats dels tres tallers i, a continuació, Jaume Grau, de les Agulles-Ecologistes en Acció, explicarà quines han estat les activitats de S0S Baix Llobregat i l’Hospitalet des de la formació de la plataforma fins avui.

En l’assemblea debatrem quines haurien de ser les properes  passes de la plataforma, en l’impuls de les diferents lluites locals i en la suma d’esforços contra els projectes i macroprojectes urbanístics que amenacen el futur del Baix Llobregat. Acabarem la trobada a les 14.30 h.

MÉS NOTÍCIES

LA INCINERADORA: NI A  CERCS  NI ENLLOC!

El projecte de llei  d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat preveu que  d’aquí   dos  anys   com a  màxim el Govern  haurà    d’haver aprovat un pla de   tancament i desmantellament de   les  plantes  incineradores   de residus  existents.  Segons el projecte al qual ha tingut accés l’ACN, prèviament, però, s’ha d’avaluar l’adequació de cada incineradora  (més informació: https://www.regio7.cat/arreu/catalunya/2021/10/28/generalitat-planteja-tancar-incineradores-i-58917733.html)

Podeu veure aquest vídeo:  https://tvbergueda.alacarta.cat/ObrimFil/capitol/capitol-66-la-plataforma-anti-incineradora-torna-a-mobilitzar-se

LA MERCANTILITZACIÓ DE L’AIGUA.

INTERVENCIÓ DE PEDRO ARROJO A LES NNUU, presentant l’informe: RISCOS I IMPACTES DE LA MERCANTILITZACIÓ I FINANCIARITZACIÓ DE L’AIGUA SOBRE ELS DRETS HUMANS , L’AIGUA POTABLE I EL SANEJAMENT

Us recomanem la seva intervenció davant les NNUU. Dos minuts en anglès ,després en castellà  i més tard una mica en francès: https://media.un.org/en/asset/k17/k1741aw6ru  i l’informe complet: “informe sobre mercantilización y financiarización del agua en español 2021 https://undocs.org/es/A/76/159 i amb aquest enllaç ens podem baixar la versió amigable de l’Informe, en castellà: https://www.ohchr.org/Documents/Issues/Water/annual-reports/a-76-159-friendly-version-sp.pdf

MARTORELL NO S’ATURA!

https://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20211012/7783543/inundaciones-1971-cuando-el-rio-llobregat-arraso-todo.html

Esteu atentes, que la programació a Martorell segueix amb xerrades i visites interessants!

COMENTARI REBUT DE: Rafael Diez Jimenez

Programació a Martorell:
*Dia 4 de novembre Maria Carme Llasat ens parlarà de “Inundacions i Canvi Climatic”
*Dia 5 de novembre la Glòria Furdada ens parlarà de ” L’espai dels rius, les inundacions i   la gestió del territori”
*El dia 12 de novembre el Ferran Balanza ens parlarà de la ” Crònica històrica de les inundacions a Martorell”

I encara volem programar més activitats relacionades encara per concretar. El documental que prepara el Cinema del Diable sobre la riuada de 1971 avança i les noves i velles marques d’aigua que encara tenim per col·locar i definir.

 

 

 

 

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Aigua pública i democràtica, Alt Llobregat, Assemblees, Baix Llobregat, Distribució mail list, Dret humà a l'aigua i al sanejament, Especulació urbanística, Exposicions, Formació, Jornades, Martorell, Mercantilització i Financiarització aigua, Nacions Unides, Sos Baix Llobregat i l'Hospitalet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a DISSABTE, AL BAIX LLOBREGAT! i més notícies…

 1. Rafael Diez Jimenez diu:

  Programació a Martorell:
  Dia 4 de novembre Maria Carme Llasat ens parlarà de “Inundacions i Canvi Climatic”
  Dia 5 de novembre la Glòria Furdada ens parlarà de ” L’espai dels rius, les inundacions i la gestió del territori”
  El dia 12 de novembre el Ferran Balanza ens parlarà de la ” Crònica històrica de les inundacions a Martorell”
  I encara volem programar més activitats relacionades encara per concretar. El documental que prepara el Cinema del Diable sobre la riuada de 1971 avança i les noves i velles marques d’aigua que encara tenim per col·locar i definir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.