Els Pirineus i el Llobregat

Els Pirineus ens poden semblar lluny, o que no afecten el nostre dia a dia. RES MÉS LLUNY DE LA REALITAT .  Estem convençuts de que en el present   canvi climàtic i en l’augment de la temperatura que s’acosta i dels canvis que vindran, els Pirineus  es poden convertir en la nostra salvaguarda, que facin resilient  tota la conca del Llobregat. Per això  les accions de l’Estratègia Pirinenca s’han  desenvolupat en un perímetre més enllà de les zones d’alta muntanya, abastant també aquells territoris propers al massís pirinenc. Aquest àmbit d’acció respon a la voluntat de tenir una perspectiva àmplia, que contempli més factors que afecten el desenvolupament de la cooperació transfronterera.

En què treballa l’Estratègia Pirinenca?

Els 15 milions de persones que viuen en l’àmbit d’acció de l’Estratègia Pirinenca s’enfronten a una sèrie de reptes comuns, com ara:

  • La mitigació i l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció de riscos naturals.
  • La manca d’una estratègia a llarg termini per millorar la qualitat de vida i l’atractiu del territori que garanteixi els serveis de proximitat, així com abordar els nivells desiguals d’innovació i recerca.
  • Les dificultats de mobilitat (transport, infraestructures) i connectivitat digital, que impacten en el teixit empresarial i es tradueixen en un declivi de les indústries locals.

La Taula del Llobregat ha participat en les tres sessions dels   tallers participatius per a elaborar l’Estratègia Pirinenca de Canvi Climàtic  i , a falta del document definitiu, us fem a mans, per si us hi voleu entretenir (Nosaltres hi hem après molt!) l’adreça web del portal: https://ctp.org/ca/estrategia-pirinenca/  I dos documents que són a la nostra web i us podeu baixar: El taller de retorn del procés participatiu  i el resum dels desafiaments/ Línies d’actuació i /Accions  per cadascun dels desafiaments. Us encoratgem a que els dediqueu una estona, que us enriquirà! Per si us interessa, encara hi haurà una sessió online on  podrà participar el públic en general!

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Distribució mail list, Emergència Climàtica, Jornades, LLobregat, Participació, Pirineus, Sistemes Naturals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.