Foc al Llobregat

S’acosten previsiblement uns mesos de calor extrema,  en els que  patirem incendis al costat del Llobregat. És clar que en la capacitat que tinguin no sols els propietaris forestals sinó la nostra societat en conjunt  per pos-sibilitar unes con-dicions estructurals que permetin la ràpida recuperació després del foc, unes condi-cions  que afavoreixin estructures forestals i socials resistents que dificultin focs d’alta intensitat i d’alta severitat, hi ha  el futur i la supervivència del conjunt de la superfície forestal i segurament del món rural. I això va associat a unes estructures de paisatge i a una gestió a escala de paisatge que tingui en compte els incendis forestals. El foc, inevitable en ecosistemes mediterranis, serà una oportunitat, o no serà.

Els grans incendis que els últims anys han cremat milers d’hectàrees a Portugal, Califòrnia o Austràlia en pocs dies no són cap excepció, sinó una tendència.  Marc Castellnou,  cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal dels Bombers de la Generalitat, en una entrevista a CRÎTIC que us oferim, ens explica com ens podem preparar i quines mesures hem de prendre per preservar la biodiversitat del territori.

Perquè, com hem dit altres vegades, l’ Alerta climàtica és ben bé al costat del nostre riu  i el configurarà cada vegada més. Aquí tenim la  radiografia, amb l’ajuda d’una vintena de científics, de com serà Catalunya l’any 2040. Els experts ens avisen: “Totes les persones nascudes aquest segle estan en risc”.

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Alt Llobregat, Anoia, Baix Llobregat, Distribució mail list, Emergència Climàtica, Incendis, LLobregat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.