Quin és l’àmbit?

Canvi global: incorporem altres àmbits

Els reptes que afrontem  i afrontarem els propers anys són molt grossos i no cal explicar-los ara: des del  canvi climàtic global al que ens haurem d’adaptar per sobreviure, passant per l’acabament  de la civilització del petroli i un decreixement imparable.

El món ecologista es belluga però és insuficient  encara per  generar canvis en l’actuació dels governs que segueixen ancorats en les antigues maneres de fer . En la nostra manera de veure, cal buscar complicitats més enllà de l’àmbit activista per generar un discurs tranversal ampli que arrossegui la majoria de la població.

Des de la Taula del Llobregat intentem generar complicitats  i aliances dintre la conca, perquè ens sembla que és un espai que té moltes  problemàtiques comunes. No sempre ens en sortim, més aviat som un petit país on “cada terra fa sa guerra”. És milloractuar a nivell comarcal, com fan des de la lluita contra la Tèrmica de Cercs o des de SOS Baix Llobregat i l’H, per exemple?  O en un tema concret, com Aigua es vida i la lluita per que l’aigua de boca sigui de gestió pública?

Avui, en el nostre ànim de sacsejar les consciències i generar complicitats, us proposem repensar el model urbanístic , no només en ell mateix (perquè l’urbanisme en ell mateix  sense repensar la política i els poders no arribarà gaire lluny). Us proposem repensar l’urbanisme per repensar el model de societat on vivim.

No és un tema nou. Ja al  2006 vam conèixer  “ Per una nova cultura del territori”

Encara, doncs,  per fer bona part del que anunciven  el Departament de Territori i Sostenibilitat ja  ha preparat la nova Llei del Territori que ens temem no farà cap canvi real i sobre la que , precisament, un informe del CADS (http://cads.gencat.cat/ca/inici) ens alertava que es proposava  crear una nova qualificació urbanistica “Sol Edificable Inundable”.

Us recomanem visitar la pàgina https://iermb.uab.cat/ca/revistapapers/n-64-reptes-i-oportunitats-de-la-infraestructura-verda-metropolitana/ i en tot cas, aquí teniu l’enllaç PAPERS_64_web_1 per baixar-vos el núm 64 de la revista  “Papers” que  fa una aposta clara per la introducció, en el planejament urbanístic i territorial, d’una infraestructura verda multifuncional que permeti proveir la metròpoli d’un seguit de serveis ecosistèmics essencials que millorin la qualitat de vida dels ciutadans i garanteixin el desenvolupament d’una economia més circular i sostenible.

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Distribució mail list, Eines, Formació, Investigació i recerca, LLibres, LLobregat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.