Terrassa: l’Observatori de l’aigua, plenari i exposició

DARRERA HORA, CRISI CLIMÀTICA, INCENDI AL BAGES: https://www.ccma.cat/324/cada-cop-mes-hi-haura-mes-focs-a-europa-i-mes-destructius-sobretot-al-mediterrani/noticia/3176043/

 

 

 

L’OAT (Observatori de l’aigua de Terrassa)  promou uns valors de l’aigua que es concreten en assumir-la com una responsabilitat pública, com un bé natural essencial i indispensable per a la vida i els seus ecosistemes i com un dret humà que s’ha de garantir a tothom. L’aigua és un recurs compartit amb la natura i n’hem de fer un ús responsable i sostenible, és un recurs escàs i ho serà més en el context de canvi climàtic, i és un bé comú que no pot ser tractat com una mercaderia. Necessitem per a la ciutat una nova cultura de l’aigua construïda sobre aquests valors.

El darrer plenari ha estat el 12 de Juliol de 2022, abans d’ahir. Aquí teniu l’enllaç als principals   punts tractats:  L’ Acta reunió 3 eixos, Democratizando los servicios publicos  , la  Memòria de l’OAT 2019-20 el Resum  del consell administració Taigua  ,i els Informes del grup DHAIJS, del grup de Comunicació,  del grup Projectes i Medi ambient,  dels Indicadors i Control social i de la Taula d’Educació

L’OAT va participar a la Fira de Medi Ambient a Vallparadís el 12 de juny de 2022

 IMATGE EXTRETA DEL WEB OAT.CAT

El diumenge dia 12 de juny, l’OAT va participar en la Fira de Medi Ambient a Vallparadís, convidat per l’associació ecologista ADENC. Enguany, el lema de la jornada va ser “Recursos hídrics, gotes de vida”, dins de la 31a. Setmana del Medi Ambient de Terrassa, entre el 4 i el 12 de juny.

La Beatriz Escribano, Presidenta de l’OAT, va dinamitzar un Tast d’Aigua. Hi van participar diverses ciutadanes que van haver d’identificar la procedència de quatre tipus d’aigua: aigua osmotitzada, aigua de l’aixeta, aigua de la font i aigua embotellada comercialitzada. He de dir que encertar no és tan senzill com a priori podríem imaginar. El tema del sabor és força subjectiu. Si teniu possibilitat de participar en futurs tasts d’aigua, us recomano que ho feu. És una experiència que fa trencar mites. Cal afegir que l’aigua de l’aixeta és la més controlada de totes les que bevem.

Durant el matí es va fer entrega dels premis del Primer Concurs de Microrelats organitzat per l’OAT, amb la presència de diverses autoritats de la ciutat. Els relats premiats van ser els següents:“La gota d’aigua”: Taïna Martínez Gómez. Premi: Infants de 8 a 10 anys, signat amb el pseudònim Floreta. “Els humans m’han decebut”: Miquel Ferrer Morales, Premi Infants d’11 i 12 anys, signat amb el pseudònim Queque.“La llegenda de la font perduda a Terrassa”: Joan Carné Carrasco, Premi Joves de 13 i 14 anys, signat amb el pseudònim Jhon Stick. L’aigua, la superheroïna: Aron Perez/Irene Dominguez/Emily Yànez, Accèssit, signat amb el pseudònim Nadia Nadim. A les alumnes guanyadores se’ls va fer entrega de dos lots amb una motxilla de TAIGUA i una bossa de roba de l’OAT, ampolles reutilitzables, una tassa, una memòria USB, una carpeta classificadora i un paraigua. Aquest any la participació ha estat limitada a unes poques escoles així que tenim com a repte que vagi augmentant en noves edicions.

A la carpa de l’OAT hi van ser Dones d’Aigua amb l’exposició “Té Gènere l’Aigua?” per a mostrar la importància de l’aigua per a la vida, des d’una visió ecofeminista. L’exposició compta amb 8 plafons a través dels quals es posa en relleu  les desigualtats per qüestió de gènere en el tema de les cures, la necessitat d’eliminar els plàstics i es mostra el procés de municipalització de l’aigua a la nostra ciutat. (https://malarrassa.cat/)

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Aigua pública i democràtica, Assemblees, Distribució mail list, Dones d'aigua, Dret humà a l'aigua i al sanejament, Emergència Climàtica, Futur de l'aigua (2022-2027), Jornades, OAT, Participació, Terrassa, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.