Remunicipalització de l’aigua, a Terrassa i arreu!

Des del 2010, un lent però constant moviment de remunicipalitzacions ha començat. Ja són 30 remunicipalitzacions a Catalunya, i més de 150 els municipis amb concessions que ja han finalitzat o finalitzen en els propers 5 anys. Al mateix temps  s’han format 20 plataformes ciutadanes a diferents municipis treballant per una gestió pública i democràtica. Caldrà seguir impulsant aquests processos de reapropiació de l’aigua gota a gota, municipi a municipi, per tal d’anar canviant poc a poc l’status quo. Fins ara Terrassa ha sigut el municipi més gran en remunicipalitzar l’aigua a Catalunya, però ja hi ha  molts nous municipis que estan entrant en acció en el procés de construir una gestió pública i democràtica, com Girona, el Consell Comarcal d’Osona, Ripollet, Sant Cugat, Berga, Igualada, Vilassar de Dalt, Masnou… Cada dia seguim treballant molt@s  persones, des de molts llocs, per enfortir i millorar la democràcia a través de l’aigua.

A Terrassa, l’aigua és pública amb

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), que  és un projecte impulsat pel Parlament Ciutadà i el moviment social de la ciutat, que tracta de donar sentit al lema que va simbolitzar el procés social de remunicipalització del servei: «S’escriu aigua, es llegeix democràcia!!»

L’OAT és un òrgan participatiu municipal que té un funcionament autònom. Va ser creat pel Ple Municipal de l’Ajuntament  de Terrassa al juliol del 2018 i es va constituir en la seva primera reunió del 20 de febrer del 2019.  En el preàmbul del seu Reglament s’indica que es posa en marxa amb la voluntat política de millorar la governança de la ciutat aprofundint en la participació, la col·laboració i la concertació amb la ciutadania i els agents socials. Es tracta d’un nou espai de participació, creat amb l’objectiu de definir una nova cultura de la participació ciutadana en la gestió dels béns comuns de la ciutat i esdevé, per tant, un repte democràtic, social i polític.

Com funciona, avui dia, aquesta remunicipalització? Quins problemes comporta? Encara no tenim l’enllaç definitiu (quan el tinguem, el posarem de seguida aquí) però des d’ara us convidem a seguir, amb nosaltres, el  webinar sobre remunicipalització de l’aigua que hi haurà el proper dia 21 a les 17  en el que participarà la nostra companya Edurne, que està col·laborant en la remunicipalització de l’aigua a Terrassa

 

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Aigua pública i democràtica, Distribució mail list, DMA Directiva Marc de l'Aigua, Exemples, Investigació i recerca, OAT, Participació, Terrassa, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.