Zones inundables/edificables a Martorell

 

Martorell 1971

 

Com a societat, tenim  una fe tecnocràtica tan gran  que  molta gent   pensa  que ja  sortirà alguna cosa que resolgui els problemes de gestió de l’aigua, fins i tot  els  generats per  les inundacions.

 

 

 

Inundacions Martorell, 2000

Martorell 2000

Tècnics i buròcrates,  pagats  i subordinats al  sistema,  redacten i canvien lleis, reglaments hidràulics i econòmics i  inventen noves anàlisis. Tracten   de fer-nos creure que  la natura es pot controlar , que  tot anirà bé encara  que construïm  allà on manifestament no es pot, que és possible  aplicar l’urbanisme extractivista sobre els espais fluvials, que tot el sòl es edificable. Intenten  que obviem el futur que s’acosta   i que no protegim  l’espai  que   pertany al riu.

MARTORELL VIU fa anys que denuncia que s’estan ocupant imprudentment les planes d’inundació del poble , que  el problema no són les riuades ni els rius: el problema és que l’ordenació del territori la fan els poders fàctics, en benefici d’interessos espuris  i sense participació real de la població en la presa de decisions. Aquesta és la trista realitat: a Martorell s’ha edificat, s’edifica i se seguirà edificant en zona  inundable amb tot i  la DMA i  la Directiva d’Inundacions.

Gràcies a  MARTORELL VIU   tenim els tres documents que expliciten la seva darrera batalla, que no serà la última.

  1. Les al·legacions presentades el març del 2020 per MARTORELL VIU a la revisió i actualització dels mapes de perillositat i risc d’inundació (MAPRI) dels que vam parlar a la nostra web, que demostren l’ocupació creixent dels marges del riu des del 1967 fins el 2017.
  2. L’afegitó a aquestes al·legacions presentat el juny del 2020 sobre les inundacions provocades per les preses i embassaments.
  3. La resposta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a les al·legacions de MARTORELL VIU amb mil i una consideracions normatives i tècniques, prognosis i diagnosis, per tal de no fer-li  cas.

MARTORELL VIU ha comentat la resposta de l’ACA amb unes paraules que fem nostres:  El to que fan servir és desmesurat, tenen resposta per tot, mireu el cas del risc per preses i embassaments… fal·làcia sobre fal·làcia, invent sobre invent, canvi de nom i canvi d’argument. Ara ja no parlen de sistema hídric, ni de zona fluvial ara és la ZFP (Zona de flux preferent) en la  qual encara estan treballant i, mentrestant, continuaran permetent l’ocupació creixent de la plana d’inundació, any rere any.

En tot cas, aquesta fe  tecnocràtica  no seria tan necessària  a Martorell si féssim cas de la raó i del riu i no permetéssim aquests guanys desmesurats . D’això se’n diu  ignorància  contra la  natura.

Aquest vídeo confegit per MARTORELL VIU el 2016  no ha perdut actualitat:

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en ACA, Al·legacions, Anoia, Baix Llobregat, Distribució mail list, DMA Directiva Marc de l'Aigua, Emergència Climàtica, Especulació urbanística, Inundacions, LLobregat, Martorell, Martorell viu, Participació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.