Cremen L’Anoia i La Conca de Barberà

El foc està  entrant a la

Conca del Llobregat:

 

 

 

 

 

 

 

 

Us convidem a llegir la nostra entrada sobre els incendis:

COMENTARI REBUT DE  Narcís Prat 

En tots els articles sobre foc i canvi climàtic es parla poc del rius i de la biodiversitat aquàtica, que és la més compromesa. El foc ha arribat al Llobregat i es cremen capçaleres de petites rieres temporals de gran valor ambiental i paisatgístic. Només veiem el bosc no els rius. I quan plogui totes les cendres aniran als rius i el seu efecte (segons com siguin les pluges) pot abastar gran part del territori. En le gran incendi del Bages fa anys la quantitat de cendre a l’aigua va arribar a fer aturar la planta de Sant Joan Despí. Com sempre els rius els grana oblidats que podríen ser els més afavorits si dismunuís la massa forestal ja que els hi arrib aria una mica més d’aigua. Quan es parla d’aigua només es pensa en inundacions i sequeres com a risc, els modestos rius mediterranis que tenen motla m és biodiversitat que els grans rius, estan oblidats.

Spread the love
Aquesta entrada ha esta publicada en Anoia, Distribució mail list, Emergència Climàtica, Incendis, LLobregat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Cremen L’Anoia i La Conca de Barberà

  1. Narcís Prat diu:

    En tots els articles sobre foc i canvi climàtic es parla poc del rius i de la biodiversitat aquàtica, que és la més compromesa. El foc ha arribat al Llobregat i es cremen capçaleres de petites rieres temporals de gran valor ambiental i paisatgístic. Només viem el bosc no els rius. I quan plogui totes les cendres aniran als rius i el seu efecte (segons com siguin les pluges) pot abastar gran part del territori. En le gran incendi del Bages fa anys la quantitat de cendre a l’aigua va arribar a fer aturar la planta de Sant Joan Despí. Com sempre els rius els grana oblidats que podríen ser els més afavorits si dismunuís la massa forestal ja que els hi arrib aria una mica més d’aigua. Quan es parla d’aigua només es pensa en inundacions i sequeres com a risc, els modestos rius mediterranis que tenen motla m és biodiversitat que els grans rius, estan oblidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.